Kosten markiezen

Heinen zonwering

Wat zijn de kosten van het kopen van markiezen?

Wilt u markiezen aanschaffen voor uw huis? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten hiervan. De kosten van een markies kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de grootte van de markies, de kwaliteit, en eventuele speciale aanpassingen. Daarnaast is materiaalkeuze een belangrijke factor voor de prijs van het zonnescherm. Extra functies en aanpassingen zoals automatisering, kunnen ook de kosten beïnvloeden. Ons team staat klaar om u te helpen bij het selecteren van de opties die voldoen aan uw wensen zonder de kosten uit het oog te verliezen.

markiezen

Breedte markiezen

De breedte van een raam varieert vaak van 1 tot en met 5 meter. De breedte van uw ramen bepaalt namelijk in grote mate het benodigde materiaal en de omvang van de markies die nodig is om de gewenste bescherming te bieden. Daarom is het formaat van een markies een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de €340,- en €810,-.

Bediening markiezen

Bij de aanschaf van markiezen kunt u ervoor kiezen om voor handmatige bediening te gaan. In dat geval kunt u de markies met behulp van een handslinger openen en sluiten. U kunt echter ook voor meer luxe en gemak gaan door een elektrische of draadloze bediening te kiezen. Bij de elektrische bediening heeft u een schakelaar waarmee u de markies kunt openen en sluiten. Bij de draadloze bediening kunt u bijvoorbeeld met een afstandsbediening of uw mobiel bepalen wanneer u de markies opent of sluit. De prijs van de bediening is afhankelijk van uw keuze. De gemiddelde kosten van de bediening ligt tussen de €35 en €400.

Markies bovenkap

De kosten van een markies zijn tevens afhankelijk van het materiaal dat u kiest voor de bovenkap. U heeft de keuze uit de materialen: aluminium, naald- en hardhout. Indien u voor zo min mogelijk onderhoud van de bovenkap wil gaan, kunt u het beste een aluminium bovenkap kiezen. Hierbij moet u echter wel rekening houden dat de kosten van een aluminium bovenkap hoger liggen dan een bovenkap van naald- en hardhout. De gemiddelde kosten van een bovenkap liggen tussen de €110,- en €320,-.

Montage kosten markiezen

U kunt beslissen om de markies zelf in uw huis te installeren. Het installeren van een markies is echter lastiger en zwaarder dan u denkt. Daarom kunt u dit ook overlaten aan een monteur die de markies snel en makkelijk bij u thuis installeert. De gemiddelde montagekosten liggen tussen de €80 en €150. Ondanks dat het inschakelen van een monteur uiteraard geld kost, heeft u 100% de garantie dat uw markies in één keer goed is geïnstalleerd.

Wat past het beste bij uw huis

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een markies en wilt u weten welke kosten u kunt verwachten voor uw huis? Dan staan wij voor u klaar! Bij Heinen Zonwering kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo achterhaalt u uw verwachte kosten en kunt u snel profiteren van de voordelen van een markies als zonwering!

Wilt u toch liever een ander type zonwering, zoals een rolluik of screens? Kijkt u dan hier: zonwering

Offerte aanvragen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en/of de kosten van uw geplande bouw of verbouw, neem dan contact op of vul ons offerte-formulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk van ons een reactie.

    Prijs berekenen