Kosten rolluik

Heinen zonwering

Wat zijn de kosten van een rolluik ?

De prijs voor een rolluik is afhankelijk van uw keuze voor het type materiaal, de bediening en de montage van de zonwering. Om u op weg te helpen, lichten wij dit hieronder verder voor u toe. 

Wilt u de exacte kosten weten voor een rolluik bij uw huis? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Rolluiken - kosten rolluik

Rolluik materiaal

Koopt u een rolluik, dan kunt u kiezen uit een kunststof of aluminium rolluik. Verlangt u voornamelijk naar meer koelte in huis? Dan sluit een kunststof rolluik het beste aan bij uw wensen. Gaat uw voorkeur echter naar een zonwering met een beter isolerende werking, geluidswering en inbraakbeveiliging? Dan adviseren wij u om voor aluminium te kiezen. Belangrijk is wel om bij aluminium rekening te houden met hogere kosten dan bij een kunststof rolluik. 

  • Kunststof rolluiken: tussen €90,- en €350,-
  • Aluminium rolluiken: tussen €100,- en  €600,-

 

De prijzen zijn afhankelijk van de lengte en breedte van de rolluik.

Soorten en plaatsing van rolluiken

Het plaatsen van rolluiken kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Hieronder staat er kort samengevat wat voor soorten rolluiken mogelijk zijn en hoe de plaatsing hiervan in zijn werk gaat.

  • Inbouw: deze optie is geschikt voor nieuwbouwwoningen. Doordat de rolluik direct wordt verwerkt, is de kast van de rolluik niet zichtbaar. Bij bestaande huizen zou de gevel moeten worden aangepast. 
  • Opbouw: hierbij worden de rolluiken zo geplaatst dat het raam en de kast één geheel zijn.
  • Voorzet: deze zijn voor elke woning een oplossing. Een voorzetrolluik kan ergens op of tussen worden geplaatst, er is geen tot weinig sloopwerk voor nodig.

Bediening

Handmatig of elektrisch

U heeft voor de bediening de keuze uit een handmatige of elektrische rolluik. De kosten voor de bediening zijn afhankelijk van uw keuze. Wilt u liever meer luxe en gemak? Dan is een elektrische rolluik de beste optie voor u. Echter, de prijs van elektrische rolluiken ligt echter hoger dan de prijs van handmatige rolluiken. Afhankelijk van uw keuze ligt de prijs voor bediening tussen €10,- en €250,-.

Montage

Bij het kopen van een rolluik heeft u de keuze om deze zelf bij u thuis te monteren of dit over te laten aan een monteur. Kiest u voor het laatste, dan weet u zeker dat het goed wordt geïnstalleerd bij u thuis. Wilt u het plaatsen van de rolluiken overlaten aan een monteur? De gemiddelde kosten hiervoor liggen tussen de €100 en €250 per rolluik.

Welke rolluik past het best bij uw huis?

Bent u geïnteresseerd in een rolluik en wilt u weten wat het beste bij uw huis past? U kunt bij Heinen Zonwering advies en een vrijblijvende offerte aanvragen om het exacte kostenplaatje voor uw huis te achterhalen. Hierdoor weet u precies welke kosten u kunt verwachten. Wij helpen u graag met het profiteren van de voordelen van rolluiken!

Wilt u toch liever een andere type zonwering, zoals screens of zonneschermen

Offerte aanvragen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en/of de kosten van uw geplande bouw of verbouw, neem dan contact op of vul ons offerte-formulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk van ons een reactie.

Veelgestelde vragen

Rolluiken zijn een vorm van zonwering. Ze bieden veel voordelen en zijn een multifunctioneel inzetbaar. Niet alleen handig, maar zorgen ook voor een mooie uitstraling van je huis. Een rolluik bij Heinen Zonwering is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij elk type raam is het mogelijk om een rolluik te monteren.

Rolluiken hebben naast een mooie uitstraling ook nog praktische voordelen. Ze houden de zon buiten op dagen met hoge temperaturen. Binnenshuis blijft het lekker koel. In de winter werkt het andersom, dan heeft het een isolerende functie. Dit zorgt voor een fijne temperatuur binnen én een lagere energierekening. Daarnaast hebben rolluiken een verduisterende werking. Het maakt niet uit welk moment van de dag het is, je kunt ervoor zorgen dat een kamer helemaal donker is. Naast een verduisterende werking hebben rolluiken ook een geluiddempende werking. Trillingen worden opgevangen en dempt het geluid van buitenaf!

Ja, ze houden zeker warmte tegen. De rolluiken sluiten uw volledige raam af, waardoor de warmte buiten blijft wanneer de temperaturen stijgen. Daarnaast helpen rolluiken ook bij het tegengaan van de kou in huis. 

    Prijs berekenen