Opbouwrolluik

Buiten zonwering

OpbouWRoLLUIK kopen?

Bij Heinen Zonwering streven we naar perfectie in onze op maat gemaakte rolluiken, en ons opbouw rolluik is daar geen uitzondering op. Met zorgvuldige aandacht voor detail en vakmanschap bieden we een oplossing die niet alleen de zomerse hitte buiten houdt en geluid dempt, maar ook bescherming biedt tegen inbraak en ongunstige weersomstandigheden.

Als je op zoek bent naar een rolluik dat aansluit aan je ramen, dan is onze opbouw rolluik de ideale keuze. Dit type rolluik wordt zo gemonteerd dat het raam en de rolluikkast één geheel vormen, wat niet alleen functionaliteit biedt, maar ook een aantrekkelijke toevoeging is aan je woning. Bij Heinen Zonwering garanderen we een vlekkeloze installatie en een perfecte pasvorm, zodat je kunt genieten van de voordelen van dit type rolluik. 

opbouwrolluik - rolluiken

Wat is een opbouw rolluik?

Een opbouwrolluik is een installatie waarbij de rolluik wordt bevestigd aan het raam, waardoor het samen één geheel vormt. Het wordt achter het raamkozijn gemonteerd en als geheel achter de buitensteen geplaatst. Om die reden is een opbouwrolluik ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Ze kunnen namelijk alleen worden geplaatst als de ramen ook worden vervangen. 

Dit type rolluik bestaat uit een kast waarin het opgerolde rolluikblad wordt opgeborgen wanneer het omhoog wordt getrokken. Deze kast wordt direct boven het raam gemonteerd, waardoor het raam en het rolluik een eenheid vormen. 

Naast een opbouw rolluik bieden wij ook twee andere soorten rolluiken aan, namelijk:

  • Inbouwrolluik: deze optie is geschikt voor nieuwbouwwoningen. Doordat de rolluik direct wordt verwerkt, is de kast van de rolluik niet zichtbaar. Bij bestaande huizen zou de gevel moeten worden aangepast. 
  • Voorzetrolluik: Deze zijn voor elke woning een oplossing. Een voorzetrolluik kan ergens op of tussen worden geplaatst, er is geen tot weinig sloopwerk voor nodig.

Voordelen van een opbouwrolluik

De voordelen van een opbouwrolluik zijn divers. Allereerst bieden ze een efficiënte bescherming tegen verschillende weersinvloeden en bieden ze extra isolatie tegen geluid en temperatuur. Door de integratie met het raam zijn ze vaak ook een mooie toevoeging aan jouw huis, omdat ze naadloos aansluiten aan jouw raam. Bovendien zorgen ze voor extra veiligheid en privacy.

Kosten en installatie opbouwrolluik

Het installeren van opgebouwde rolluiken vereist nauwkeurige metingen en passende montage, omdat de kast direct boven het raam wordt geplaatst. Hierdoor is het belangrijk om het juiste type rolluik en maatvoering te kiezen om een perfecte integratie te garanderen. Dit type rolluik biedt een praktische en functionele oplossing. 

De kosten van een opbouwrolluik variëren op basis van verschillende factoren. In de prijs wordt het soort materiaal, de afmeting, de bediening en de wijze van montage meegenomen. Bij materialen heb je de keuze uit kunststof, stalen of aluminium rolluiken. Voor de bediening geldt dat de goedkoopste mogelijkheid handmatige bediening is door middel van een koord. Voor meer bedieningsgemak kiest u voor een elektrische bediening. De prijs verschilt dus per raam en is afhankelijk van uw wensen. Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor uw raam? Vraag gerust hieronder een vrijblijvende offerte aan.

Rolluiken bij Heinen Zonwering

Bij Heinen Zonwering bent u verzekerd van deskundigheid tegen de scherpste prijs. Wij zullen de gewenste rolluiken bij u thuis monteren. Heeft u eerst advies nodig? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. Weet u zeker dat u een rolluik wilt aanschaffen en bent u benieuwd naar wat dit voor u gaat kosten? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Zo weet u welk kostenplaatje u kunt verwachten voor uw rolluik. Wij denken graag met u mee.

Veelgestelde vragen over een rolluik

Rolluiken zijn een vorm van zonwering. Ze bieden veel voordelen en zijn een multifunctioneel inzetbaar. Niet alleen handig, maar zorgen ook voor een mooie uitstraling van je huis. Een rolluik bij Heinen Zonwering is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij elk type raam is het mogelijk om een rolluik te monteren.

Rolluiken hebben naast een mooie uitstraling ook nog praktische voordelen. Ze houden de zon buiten op dagen met hoge temperaturen. Binnenshuis blijft het lekker koel. In de winter werkt het andersom, dan hebben rolluiken een isolerende functie. Dit zorgt voor een fijne temperatuur binnen én een lagere energierekening. Daarnaast hebben rolluiken een verduisterende werking. Het maakt niet uit welk moment van de dag het is, je kunt ervoor zorgen dat een kamer helemaal donker is. Naast een verduisterende werking hebben rolluiken ook een geluiddempende werking. Trillingen worden opgevangen en dempt het geluid van buitenaf!

Zonwering

Heinen zonwering, Uw
Rolluiken dealer

Onze rolluiken zijn van topkwaliteit, op maat gemaakt en perfect gemonteerd. Bij Heinen Zonwering gaan we altijd voor het beste resultaat. En maken we van uw huis een thuis.

Wilt u geen last meer van slapeloze nachten door een onveilig gevoel, de warmte, de kou of geluidsoverlast? Een rolluik is hiervoor de oplossing! Bij Heinen Zonwering helpen wij u graag verder met uw keuze en de plaatsing van een rolluik.

    Prijs berekenen