Rolluik Utrecht

Heinen zonwering

Een rolluik kopen in Utrecht?

Veel huiseigenaren hebben bij het kiezen van een zonwering de voorkeur voor rolluiken. Dit komt voornamelijk doordat rolluiken veelzijdig en zeer functioneel zijn. De zonwering blokkeert zonlicht en warmte, wat voor een betere bescherming van uw meubels zorgt. Daarnaast hebben rolluiken een aantrekkelijk ontwerp en passend bij ieder type interieur.

Bovendien biedt de zonwering meer privacy, omdat mensen niet naar binnen kunnen kijken. 

Wanneer u op zoek bent naar rolluiken in Utrecht biedt deze type zonwering dus een hoop voordelen. Er zijn echter een aantal factoren waar u over na moet denken bij het kopen van een rolluik. Wij lichten dit graag voor u toe.

Rolluiken - kosten rolluik

Typen rolluiken

Om te beginnen zijn er verschillende type rolluiken waar u uit kunt kiezen. Deze type rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en designs. De drie soorten zijn:

  • Verduisterende rolgordijnen
  • Lichtfilterende rolgordijnen
  • Zonnescherm rolgordijnen

 

Wat kosten rolluiken?

De kosten van rolluiken worden bepaald door uw keuzes met betrekking tot het type materiaal, de bediening en de montage van de zonwering. Wilt u de gemiddelde kosten van deze factoren weten? Aarzel dan niet om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor meer informatie of lees hier meer over de kosten

Materialen: De kosten variëren afhankelijk van het gekozen materiaal. Als u bijvoorbeeld rolluiken wilt die uw huis koel houden bij direct zonlicht, voor privacy en/of verduistering van uw slaapkamer, kunnen kunststof rolluiken voldoen. Als u daarnaast ook wilt profiteren van betere isolatie, geluidsdemping en inbraakbeveiliging, is het aan te raden te kiezen voor aluminium rolluiken. Zoals te verwachten is, liggen de prijzen van aluminium rolluiken over het algemeen hoger.

Bediening: De wijze van bediening van uw rolluik kan ook invloed hebben op de prijs. Kiest u voor handmatige bediening of geeft u de voorkeur aan elektrische bediening? Elektrische rolluiken zijn doorgaans duurder dan handmatige.

Montage: De keuze is aan u of u de rolluiken zelf wilt monteren of dit wilt overlaten aan een professionele monteur. Als u kiest voor professionele montage, dient u rekening te houden met kosten tussen € 100 en € 200 per rolluik.

 

Hoe moeten rolluiken worden onderhouden?

Een rolluik is heel gemakkelijk te onderhouden. Rolluiken kunnen namelijk schoongemaakt worden met een stofzuiger. Voor kleine vlekken kan een vochtige doek worden gebruikt. Goede onderhoud van uw rolluiken is erg van belang. Het zorgt voor een langere levensduur en optimale werking van uw rolluiken. En niet onbelangrijk: het zorgt ook voor een frisse uitstraling van uw zonwering.

Offerte aanvragen?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en/of de kosten van uw geplande bouw of verbouw, neem dan contact op of vul ons offerte-formulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk van ons een reactie.

    Prijs berekenen